Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(VIDEO DAN GAMBAR) PESAWAT GERMANWINGS TERHEMPAS DI SELATAN PERANCIS DITEMUI HANCUR BERKECAI


(VIDEO DAN GAMBAR) PESAWAT GERMANWINGS TERHEMPAS DI SELATAN PERANCIS DITEMUI HANCUR BERKECAI | Semalam dilaporkan bahawa sebuah pesawat tambang murah milik Germanwings iaitu anak syarikat Lufthansa telah terhempas di pergunungan Alps Perancis.

Pesawat Airbus A320 Germanwings yang membawa 150 orang penumpang termasuk anak kapal itu telah terhempas di pergunungan tersebut setelah terputus hubungan dengan pusat kawalan udara Perancis pada jam 10.30 pagi semalam pada ketinggian 6,000 kaki (1,828 meter).

Pihak penyelamat sudah menemui bangkai pesawat tersebut yang dikatakan hancur dan Perdana Menteri Perancis sendiri, Manual Valls berkata sebuah helikopter telah mendarat di lokasi nahas dan hanya menemui serpihan bangkai pesawat dan mendapati tiada penumpang yang terselamat.

"Pesawat itu berkecai dengan serpihan terbesar yang tinggal adalah sebesar sebuah kereta."

Perkara tersebut juga disahkan oleh pihak polis bahawa tiada penumpang yang selamat dan pihak berkuasa sekarang dalam usaha mengeluarkan mangsa dan abngkai pesawat.

Operasi tersebut dijangka memakan masa kerana keadaan muka bumi di gunung tersebut amat curam pasti akan menimbulkan masalah kepada pegawai yang terlibat dengan operasi mencari.

Penerbangan 4U9525 yang membawa 144 penumpang termasuk dua bayi, enam krew. 67 penumpang adalah warga Jerman termasuk 16 pelajar sekolah tinggi berlepas dari Barcelona, Sepanyol ke Dusseldorf, Jerman, terhempas di Pergunungan Alps.

Bagaimanapun, punca nahas masih belum dikenal pasti. 
Post a Comment for "(VIDEO DAN GAMBAR) PESAWAT GERMANWINGS TERHEMPAS DI SELATAN PERANCIS DITEMUI HANCUR BERKECAI"