Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(VIDEO) INI BUKTI MENANTU SULTAN BRUNEI LAYAK DINOBAT QARIAH TERBAIK DUNIA


(VIDEO) INI BUKTI MENANTU SULTAN BRUNEI LAYAK DINOBAT QARIAH TERBAIK DUNIA | Kalau korang ingat sebelum ini kami pernah kongsikan foto majlis Istiadat Bersanding Pengantin Diraja anak Sultan Brunei iaitu YTM Paduka Seri Duli Pengiran Muda Putera Abdul Malik dan isterinya, YAM Pengiran Anak Isteri Pengiran Dayangku Raabi’atul ‘Adawiyyah.

Namun disebalik kemeriahan perkahwinan tersebut, ramai tertanya-tanya siapakah gerangan wanita yang berjaya memikat hati anak Sultan Brunei ini.

The Best Muslimah Al-Quran Recital


Siapa sangka gadis yang bertakhta di hati Putera Abdul Malik ini pernah mencapai gelaran Pembaca Al-Quran Terbaik Muslimah (Best Muslimah Al-Quran Recital) di Indonesia pada tahun 2013. (Skip minit ke 15)

Hal ini dikongsikan sendiri oleh Putera Abdul Malik yang meluahkan rasa kagum dengan pencapaian dan sikap peribadi isterinya.


Terbit rasa kagum dalam diri kami tatkala membaca luahan Putera Abdul Malik ini. Mana tidaknya, Dayangku Raabi’atul ‘Adawiyyah cukup menitikberatkan hal-hal keagamaan sejak beliau kecil lagi.

Malah penampilannya yang cukup lemah lembut pasti disenangi dan disayangi oleh rakyat Brunei.

Post a Comment for "(VIDEO) INI BUKTI MENANTU SULTAN BRUNEI LAYAK DINOBAT QARIAH TERBAIK DUNIA"