Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Inilaah Manusia Yang Pasti Anda Kata Paling Pelik Dan Bodoh

Impian Pelik lelaki bernama Georgio T. Ia menyebut dirinya sebagai manusia karpet dan mengaku suka membalut tubuhnya dengan karpet. Lelaki yang berasal dari Amerika Syarikat juga sudi diinjak-injak, bahkan menikmatinya.

Obses Georgio menjadi manusia karpet bahkan membuatnya bahagia. Terlebih ketika tubuhnya diinjaki banyak orang.

Pada awal impian masa kecilnya. Georgio kecil yang membesar di Malta, sudah tahu apa cita-citanya ketika dewasa kelak. Ketika kanak-kanak lain bermimpi menjadi doktor atau angkasawan, Georgio sangat ingin menjadi karpet.

Waktu kecil, Georgio mengaku lebih suka meletakkan beban pada tubuhnya dan membiarkan kucing peliharaannya berjalan di atas tubuhnya.

Ketika ibunya akan memasuki bilik Georgio dan melihatnya bermain permainan tak biasa, ibunya hanya mengatakan "Georgio, kamu akan mempunyai banyak masalah ketika dewasa nanti".

Peringatan dari ibunya ternyata tak mengecilkan niat Georgio untuk mewujudkan obsesnya.
Kebelakangan ini, aksi manusia karpet yang dilakonkan lelaki 52 tahun itu menjadi pemandangan akrab di adegan pesta New York.

Setiap kali beraksi, Georgio meminta bayaran murah. Ia juga menerima tips kerana menjemput orang lain bersuka ria dengan berdiri dan menari di atas tubuhnya.

Ketika beraksi, Georgio membalut tubuhnya dengan karpet,hanya lubang untuk pernafasan di sekitar mulutnya.

Walaupun dia meletakkan harga untuk jasanya, ia mendakwa aksinya menjadi manusia karpet bukanlah sumber utamanya untuk menghasilkan wang. Dia hanya benar-benar menikmati ketika orang-orang memijaknya. Semakin banyak orang memijaknya, semakin baik perasaan yang ia rasakan.

Georgio mengatakan, orang-orang boleh menari atau melompat di atas tubuhnya selama berjam-jam, tanpa keluhan darinya. Bahkan, ia mengatakan orang rela membayarnya untuk mendapatkan kesenangan itu.

Georgio menjalani kehidupan ganda. Siang hari, ia adalah seorang ttukang urut di Fairfield County, Connecticut, dan pada malam hari ia menjadi manusia karpet.

Meskipun jasanya banyak dicari orang, ternyata hiburan ala Georgio juga kerap ditolak. Orang-orang justru panik dan tidak mahu mendekatinya. Sementara yang lain begitu bersemagat untuk menginjak-injaknya.

Beberapa daripada mereka menghabiskan berjam-jam menginjak-injak seluruh tubuhnya dan bermain-main dengan wajahnya dengan high heels, sementara yang lain melompat dan menari.

Manusia karpet itu pernah dinaiki oleh lelaki seberat 185 kg. Ia juga memegang rekod wanita terbanyak yang berdiri di atas tubuhnya.

Luar biasanya, Georgio mengaku tidak pernah cedera selama pertunjukannya. Ia membocorkan rahsianya, ketika telah memakai karpet, ia melakukan semacam meditasi untuk beraksi selama 12 jam nonstop.

Percaya atau tidak, Georgio bukanlah satu-satunya karpet manusia di New York City. Ada orang lain mempunyai nama gelaran sama sepertinya, ia adalah 'Kevin si manusia karpet'.

Post a Comment for "Inilaah Manusia Yang Pasti Anda Kata Paling Pelik Dan Bodoh"