Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jom Lihat Muzium Khas Tentang S3ks Hanya Di India

Muzium Antarang yang terletak di Kamatipura, Mumbai, India merupakan muzium s*ks yang bertujuan untuk mengajar pendidikan s*ks dan pencegahan HIV AIDS.

Muzium ini dibuka pertama kali pada tahun 2003, dengan nama rasmi Antarang Muzium S*x Health Art Gallery. Menurut informasin, muzium s*ks ini dibina oleh kerajaan tempatan untuk menekan angka HIV yang tinggi.

Kala itu, penyebaran HIV sangat tinggi di India. Bahkan, di tahun 2007 kira-kira 5.7 ​​juta warga India dijangkiti virus maut tersebut. Oleh sebab itu, Muzium Antarang dibuat sebagai tempat masyarakat India untuk mengetahui hubungan s*ks yang selamat dan pencegahan terhadap HIV AIDS.

Mengenai pendidikan s*ks, muzium ini mempunyai banyak mod kamasutra yang dilukis di dinding. Selain itu, terdapat pula 20 patung manusia dalam kedudukan hubungan seksual. Bahkan, di jubin dalam muzium dihiasi gambar sperma.

Untuk pencegahan HIV AIDS, ada sejumlah foto tentang penyakit HIV AIDS yang boleh membuat siapa saja yang melihatnya merasa mengerikan. Selain itu, ada juga proses kelahiran yang dipampang di dalam museum ini.

Uniknya, muzium ini mempunyai moto yakni 'No Condom No Sex'. Ertinya, kondom dituntut sebagai cara ampuh untuk mengelak penularan penyakit HIV AIDS. Masuk ke dalam Muzium Antarang, para wistawan akan disambut oleh lingga yang merupakan lambang lelaki yang diambil dari Dewi Siva.

Dalam bahasa India, Antarang mempunyai maksud intim. Jika melawat ke sini, anda tak perlu mengeluarkan sesen pun. Muzium ini dibuka secara percuma bagi siapa saja.

"Muzium ini mempunyai tujuan yang baik. Kita harus lebih banyak mempunyai muzium seperti ini, "papar Nirupa Borges selaku salah satu kakitangan Muzium Antarang.


Post a Comment for "Jom Lihat Muzium Khas Tentang S3ks Hanya Di India "