Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8 Doktor Paling Kejam Dalam Sejarah Manusia


8. Jack Kevorkian
Dikatakan bahawa ia membenarkan 130 atau lebih daripada pesakit untuk mati dengan bantuannya. Kevorkian mencipta enjin EUTHANASIA yang akan membolehkan seorang pesakit untuk mati dua cara. Yang pertama adalah “Thanatron”, yang menggunakan infus untuk menyuntik pesakit dengan garam, sodium thiopental, dan kalium klorida. Dia juga menggunakan “Mercitron,” yang melibatkan masker gas karbon monoksida yang memanfaatkan. Akhirnya, tindakan-tindakannya disiasat dan beliau ditangkap atas tuduhan pembunuhan tingkat dua dan di penjara dari 1999-2007, tetapi hari ini adalah pembebasan bersyarat.

7. Harry Howard Holmes (Herman Mudgett)
Harry Howard Holmes @ Herman Mudgett, adalah pembunuh berantai pertama yang akan digantung di Amerika. Beliau memasuki University of Michigan Medical School pada tahun 1884 untuk menjadi seorang doktor. Beliau sering mencuri mayat dari makmal sekolah dan mereka yang kurang upaya, dan kemudiannya mendakwa bahawa orang-orang itu telah terbunuh secara tidak sengaja. Melalui ini, ia mampu mengumpul insurans daripada dasar yang dia keluarkan pada setiap orang. Setelah dia lulus, ia pindah ke Chicago. Di sini, ia meyakinkan pekerja apotek tempatan untuk membenarkan dia mengambil alih pemilikan sebuah hotel. Di hotel, ia bereksperimen dengan tubuh, sering kali memilih wanita untuk menjadi mangsa dan mengcekik sampai mati. Mayat-mayat itu dibedah, dibuang daging mereka untuk dijadikan kerangka model. Dia kemudian menjualnya untuk sekolah perubatan.

6.Arnfinn Nesset
Meskipun secara teknikal bukan doktor, Arnfinn Norway Nesset adalah seorang jururawat yang dituduh membunuh 22 daripada pesakit-pesakitnya. Semua 22 daripada mereka dibunuh dengan suntikan mematikan Curacit, yang merupakan ubat relaksasi otot. Curacit adalah ubat yang sangat sukar untuk dikesan dalam tubuh. Penyiasatan keatas Arnfinn Nesset berlangsung selama dua tahun dan pada akhir persidangan lima bulan, ia didapati bersalah membunuh 22 orang dan dikenakan 21 tahun di penjara, yang maksimum dalam hukum Norway. Pada tahun 2004 dia dibebaskan, dan dikatakan hidup di bawah nama yang berbeza di suatu tempat di Norway.

5.Carl Clauberg
Salah satu daripada dua doktor perubatan Jerman Nazi pada senarai, Carl Clauberg adalah salah satu daripada doktor yang melakukan eksperimen di kem konsentrasi Nazi, khususnya Auschwitz. Selepas menerima pangkat ketua doktor dan mempelajari ginekologi, beliau menjadi profesor ginekologi di Universiti Königsberg. Setelah menjadi Nazi pada tahun 1933, Clauberg, pada 1942, mendekati Heinrich Himmler dan menyarankan percubaan tentang sterilisasi massal untuk perempuan. Himmler bersetuju dan ditugaskan Clauberg ke Block nombor 10 di kem. Clauberg sangat ingin untuk mencari yang murah dan mudah untuk mensterilkan perempuan. Beliau sering kali dia menggunakan asid cair yang disuntikkan ke dalam rahim wanita. Para wanita yang indung telur mengalami kerosakan telah mereka dihapuskan dan kemudian dihantar ke Berlin untuk kajian lanjut. Kadang-kadang pesakit dibunuh akan di autopsi. Dikatakan bahawa 300 orang perempuan telah di uji cuba pada waktu iitu. Clauberg akhirnya ditangkap, dibebaskan, dan ditangkap lagi, tetapi meninggal sebelum diadili.

4.John Bodkin Adams
John Bodkin Adams adalah seorang doktor umum yang punya kehidupan yang penuh dengan pembunuhan dan penipuan. Dikatakan bahawa sejak 1946-1956, lebih dari 160 pesakitnya meninggal denga cara yang mecurigakan. Daripada mereka yang meninggal, 132 daripada mereka meninggalkan wang atau barang berharga lain untuknya di surat wasiat mereka, yang kemudiannya di ubah dan ditulis oleh Adams sendiri. Adams sering melakukan pembunuhan pada  pesakit-pesakitnya,  dengan menggunakan ubat serap atau ubat penghilang rasa sakit yang diberikan secara berlebihan, yang pada akhirnya membunuh pesakit. Dia akhirnya dihadapkan ke mahkamah selepas di curigai banyak pesakitnya tenat dengan cepat dan mati. Dia juga disiasat dalam kes penipuan.

3.Harold Shipman
Harold Shipman adalah satu-satunya doktor Inggeris dalam sejarah yang telah dinyatakan bersalah membunuh pesakit-pesakitnya. Banyak yang mengatakan dia adalah yang paling dikenali sebagai pembunuh berantai dalam sejarah. Dia telah dinyatakan bersalah membunuh 218 orang, tetapi jumlah sebenar mungkin dua kali ganda, kerana beberapa mangsa tidak dapat dikenalpasti. Pada 1974 beliau menjadi doktor di West Yorkshire, dan setahun kemudian beliau didapati memalsukan resipi untuk pethidine untuk kegunaan peribadi. Dia didenda tapi boleh meneruskan kariernya. Seiring waktu, banyak pesakitnya meninggal, sebahagian besar kerana suntikan diamorfin. Dia akhirnya didakwa dengan memalsukan kematian pesakit. Beliau akhirnya menjalani hukuman penjara seumur hidup setelah dinyatakan bersalah atas 15 pembunuhan pada bulan Januari 2000, setelah empat tahun Shipman dalam penjara , pada 13 Januari 2004 beliau menggantung diri dalam sel penjara.

2. Shiro Ishii
Shiro Ishii adalah seorang ahli mikrobiologi Jepun dan juga doktor. Beliau adalah Leftenan Jeneral Unit 731, yang merupakan unit perang biologi Perang China-Jepun. Walaupun dikenali sebagai yang egois, Ishii cemerlang di sekolah dan ditempatkan di Hospital Tentera Darat ke-1 di Toyko. Dan beliau menerima pasca-sarjana pendidikan di Universiti Empayar Kyoto. Pada tahun 1942, Ishii memulakan ujian tentang perang kuman dengan menggunakan bom, senjata api, dan kaedah lain. Dia menguji POW kuman di China. Dia lakukannya menggunakan senjata di medan perang. Ishii juga melakukan eksperimen manusia dengan tangannya sendiri, dan dikatakan bahawa puluhan ribu orang meninggal, kerana senjata yang terkena Antraks, kolera, yang pes, dan lain-lain. Dia juga melakukan percubaan pada orang lain seperti memaksa pengguguran, simulasi serangan jantung, stroke, hipotermia, dan radang dingin, dan bahkan vivisections.

1. Josef Mengele
Sebagai Pegawai SS Jerman serta doktor Nazi, Josef Mengele mungkin nama yang paling dikenali dalam dalam sejarah. Beliau dikenali sebagai "Malaikat Maut" atau bahkan "Iblis Canti ," Mengele adalah doktor utama yang bertanggungjawab atas yang menentukan tahanan yang terbaik untuk buruh kerja paksa, dan yang terlalu lemah dan perlu untuk dibunuh. Tidak hanya Mengele memilih nasib jutaan, dia juga dikenali kerana eksperimen manusia. Di Auschwitz, Mengele sangat berminat untuk mempelajari lebih lanjut tentang hereditas dan sering melakukan percubaan pada kembar. Dikatakan bahawa beliau membawa 10 daripada mereka, menempatkan mereka untuk tidur dan kemudian mengigunakan kloroform untuk membunuh mereka, dan membedah untuk membandingkan tubuh. Dia juga melakukan percubaan pada dua anak kembar, dijahit bersama dengan saluran darah mereka untuk membuat kembar siam. Selain eksperimen ini, ia juga melakukan eksperimen tentang cara mengubah warna mata dengan disuntik ke iris, mengamputasi anggota badan dan cuba untuk melekatkan kembali mereka, dan sterilisasi wanita.

Post a Comment for "8 Doktor Paling Kejam Dalam Sejarah Manusia"